enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2310
EURO
36,9704
ALTIN
2.925,57
BIST
8.873,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
16°C
Ankara
16°C
Açık
Cuma Açık
14°C
Cumartesi Çok Bulutlu
13°C
Pazar Az Bulutlu
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
12°C

Kadir Canpolat’tan Muş’ta Bulunan Sultan Alparslan Otağına Ziyaret

Kadir Canpolat’tan Muş’ta Bulunan Sultan Alparslan Otağına Ziyaret
Kadir Canpolat’tan Muş’ta Bulunan Sultan Alparslan Otağına Ziyaret

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat ve Ocak Partisi yönetimi Muş’ta kurulum aşamasında olan Alparslan Otağını ziyaret etti.

Türkiye’nin en büyük ve ilk iki katlı kültürel han otağı, Sultan Alparslan’ın diyarı Muş’ta kuruldu. Kurulacak otağlardan 16’sı eski Türk devletlerini simgeleyecek. Tarihi Murat Köprüsü’nde restorasyon aşamasında olan ve Sultan Alparslan’ın adı verilen kültürel han otağı, ilerleyen günlerde misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat’a kültürel han otağları hakkında bilgiler veren Kırgız Türklerinden Kenan Aytaç; Şu an burada yaptığımız tesiste, “7 tane bağımsız Türk Devleti’ni simgeleyen, 16 tane eski Türk Devleti’ni simgeleyen günü birlik otağlarımız var. 1 tane de Sultan Alparslan Kültürel Han Otağı olmak üzere, 24 tane otağı kuruyoruz. Burada günü birlik konaklamalar, yöresel yemekler, okçuluk ve kültürel kıyafetlerle fotoğraf çekimi gibi tamamen kültürel faaliyetlerimiz olacaktır. Bunların yanı sıra at biniciliği ile okçuluk da bu faaliyetlerin arasında yer alacak. Burada elimizden geldiği kadar kültürel bir tanıtım yapmak, kültürümüzü yaymak ve buraya gelen misafirleri birebir unutulmaya yüz tutmuş olan eski Türk kültürünü insanlara yansıtmak istiyoruz.” dedi.

Otağlar soğuk ve yağmur geçirmiyor

Otağların içerisini bizzat gezen Canpolat otağlara kültürümüzde olduğu gibi yer sofrası kurulacağının bilgisini aldı. Otağların su ve rüzgar geçirmediğini belirten Kenan Aytaç; otağların aerodinamik yapısının olduğunun bilgisini verdi. Otağların soğuğu emdiğini ve içeri geçirmediğini söyleyen Aytaç otağlarda kullanılan kumaşı ve tahtaları atölyesinde imal ettiğini, otağların ses ve ısı yalıtımlı olduğunu, zemininin ise granit yapıda olduğunu ifade etti. Aytaç: ”Otağların üzerini hava alması için açıyoruz yağmur yağdığında kapatıyoruz otağın içi ıslanmıyor” dedi. Boyut olarak büyük olan otağların konaklama, yemek yeme yeri olduğunu küçük olanların ise, sadece yemek yemek için kullanılacağını belirtti. Fırtınalardan otağların etkilenmediğini söyleyen Aytaç: ”Bunlar gayet sağlam yapılar fırtına çıktığında herhangi bir hasara uğramadı” dedi. Otağların tavanında Kırgız bayrağının simgesinin olduğunu söyleyen Aytaç: ”Tavandaki bu simge hem Kırgız bayrağı simgesidir, hemde tavanın yağmur suyu almaması için en ideal şekil budur” dedi.

Türk Kültürünü yaşatmak için Otağ projesini yayacağız

Otağa girerken 7 tane bağımsız Türk Devleti’ni simgeleyen, 16 tane eski Türk Devleti’ni simgeleyen bayrakların olduğunu gösteren Aytaç: ”Türk kültürünü yaşatmak istediğim ve burada Türk devletlerine ait bayrakları astığım için Cimer’e hakkımda cezai işlem başlatıldı” dedi. Günü birlik otağlarımız da var diyen Aytaç: ”Açılış sağlandığında misafirlerimizi ağırlayacağız. Otağları katlayıp küçülttüğünüz zaman 60 cm’ye kadar küçülüyor dedi. Bu projeyi yayacağız diyen Aytaç: ”Gelişme hedeflerimiz var. Burada Türk kültürünü yaşatacağız yemekler pişecek, konaklama yeri olacak ve aynı zamanda çocuklara tarih dersleri de vereceğiz. Atalarının nasıl yaşadığını uygulamalı göstereceğiz, bir bakıma uygulamalı tarih dersi olacak” dedi.