enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3487
EURO
34,8412
ALTIN
2.405,97
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
17°C
Ankara
17°C
Açık
Pazartesi Açık
20°C
Salı Açık
22°C
Çarşamba Çok Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.
03.12.2015 16:55
0
A+
A-
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Canpolat “her insan kendindeki engeli keşfettiğinde, engel tanımaz bir hal alır” ifadesini kullandı.

12346627_924318794282600_709777438_n 12319498_924318847615928_52507350_nOsmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ‘’hayatın her alanında engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak, huzur ve refahını sağlamak için Osmanlı Ocakları üzerine düşen tüm sorumluluğa hazırdır’’.dedi.
Canpolat sözlerine şöyle devam etti; “Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama durumudur’’.
“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”
“Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli bulgulardan biri olan tüm vatandaşlarına özellikle engelli vatandaşlarına sağladığı imkânlar ve onlara verilen destek hizmetleridir. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan biri de o ülkenin insanlarına, özelde ise engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı eğitim, sağlık, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesidir. Bu nedenle ilçemizde, engelli bireylere ve ailelerine yönelik hizmetlerin niteliğinin ve ulaşılabilirliğinin arttırılması ve engelli vatandaşlarımızın kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilecekleri, üretken bireyler olmasını sağlayacak olanakların oluşturulması, onların sağlıklı ve mutlu olarak yaşamalarının sağlanması, kısaca onları yardıma muhtaç olmaktan çıkarılması toplum olarak en önemli sorumluluğumuz arasındadır.
‘’Bir engelli babası olduğum için çok mutluyum’’
Bizi, Bunu yürekten dile getirenler, şifreyi çözenler anlayabilir ancak. Bir engelli evlat’a sahip olmanın kendisine verilmiş en büyük bir ödül olarak kabul edip, yaratıcının güvendiği ailelere hem dünya hem ahret hayatı için bir nimet olduğu bilinmelidir. Meseleye sorun acısından değil de tatlı bir baht olarak bakabilen, buna aklı ve psikolojisi yetebilen, cana saygı duyan, canlıya merhamet eden bir yaratıcının dileğiyle seçilmiş insanlara verilmiş bir emanet olduğunu idrak edip bir sevgiyle sosyal yaşamında ona yer verebilen, ondan asla utanmayan O’nunla gurur duyan bir baba olmanın haklı onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. İnsanlar diledikleri kadar çocuk sahibi olabilirler ama engelli bir çocuğa herkes sahip olamaz bu bir tamamen baht meselesidir. Seçilmiş insanlara bu durum nasiplenmiştir. Şahsım ve eşim bizler dünyanın en bahtlı insanlarından olduğumuzu düşünüyoruz.  Bu anlamda Dünyada tüm engellilerin ve ailelerinin bu özel günlerini kutlar mutluluklar dilerim.