İstanbul Osmanlı Ocakları İl Başkanlığı, uyuşturucuyla mücadele projesinde İstanbul Valiliği ile görüş birliğine varıldı.
İstanbul Osmanlı Ocakları İl Başkanı Yalçın yazıcı İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal ile uyuşturucu ile mücadele projelerinde ilgili görüş birliğine vardığını açıkladı.
Osmanlı Ocaklarının kamu yararına yapılan bu büyük projeleriyle ilgili İstanbul Valiliği adına her türlü desteği vereceklerini açıklayan Vali Yardımcısı Önal’a, duyarlı davranışlarından ve sağlanılacak yardımlardan dolayı şükranlarını sunduğunu belirtti.
İstanbul dernekler masası başkanı VALİ’miz. Projemizi destekleyeceklerini söyledi.
İstanbul Vali yardımcımız Mehmet Ali Özyiğit projemizi destekleyeceklerini söyledi.
Sancaktepe Belediye başkanımız uyuşturucu bağımlılığı mücadele projemize destek vereceklerini söyledi.
İstanbul il Göç İdaresi müdürümüz Sn.Hüseyin Elgörmüş beyefendiyi makamında ziyarette bulunduk. Projemizle ilgili bilgi verdik.
Sabiha Gökçen Havalimanı Emniyet Müdürümüz NİLGÜN SELVİ hn. Projemizi desteklediğini soyledi.
İstanbul Valiliği ziyaretine; İl Başkanı Halit Yalçın Yazıcı, Sosyal İşler Başkanı Çiğdem Sönmez ve Proje Yetkilisi Bayram Canıtez birlikte katıldılar.
Osmanlı Ocakları İstanbul İl Başkanlığı ülkemizde her geçen gün artan madde kullanıcılarına yönelik bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Bu proje İstanbul’un 39 İlçesinde ve her ilçenin 10 mahallesinde gerçekletirilecek.
Bir iyileşme modeli olan Madde bağımlılığından iyileşme çözümleri projesini hayata geçirmek için kolları sıvayan Osmanlı Ocakları İl Başkanlığı yetkilileri konuyla ilgili şunları aktardı.
Ülkemizde ve dünyada uygulanan faydası bilimsel olarak kanıtlanmış olan NA (Adsız Narkotikler) ve AA(Adsız Alkolikler) olarak bilinen 12 basamaklı iyileşme programını ülkemiz kültür, yapı ve inancına uygun halde Dizayn ederek, bilimsel terapi yöntemleri ile birleşmiş bir iyileşme modeli sunmak. Bağımlılık Bio – psiko- sosyal bir hastalıktır. Biyolojik aşaması Detox ve benzeri akut tedavilerdir.
Psikolojik ve sosyal tarafı ülkemizde aktif şekilde uygulanmamakta ve madde kullanıcıları bu durumdan dolayı tekrar Kullanıma geri dönmektedirler. Psiko-sosyal açıdan iyileşme farkındalık yaratma, bağımlılığın bir hastalık olduğu kabul etme ve bu hastalığı tanıyarak hastalıkla psikolojik olarak baş etme becerilerini geliştirebilecekleri bir sistemdir. Hayatın içinde hayatla baş edebilmeyi, topluma Entegre olabilmeyi, kendine bir gelecek kurabilmeyi, öğrenip uygulamaya geçirebilecek motivasyona sahip olabilecekleri bir sistemdir. Bununla birlikte ailelerde danışmanlık ve Psikolojik destek alarak ve neler yapmaları gerektiğini öğrenerek motive olacakları bir sistemdir.’’ dedi.