enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2316
EURO
37,0556
ALTIN
2.998,10
BIST
8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Parçalı Bulutlu
15°C
Ankara
15°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
16°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
18°C
Perşembe Açık
16°C
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C

Osmanlı Medeniyeti; Din, ırk ve mezhep ayrımcılığı yapmayan bir medeniyettir.

Osmanlı Medeniyeti; Din, ırk ve mezhep ayrımcılığı yapmayan bir medeniyettir.
21.04.2016 12:39
0
A+
A-

Osmanlı Ocakları Genel Merkez Bünyesinde hizmet veren
Osmanlı Ocakları Gençlik kolları Genel Başkanı Mustafa Kemal Eren ve yönetimi
Ermeni patrikliği Başpiskopos’u Sn; Aram Ateşyan’ı makamında ziyaret etti.

Hoşgörü ve kardeşlik ilişkileri oluşmasına yönelik yapılan nezaket ziyaretinde Ateşyan’ın açıklamaları dikkat çekti. Ateşyan konuşmasında: “Osmanlı Dönemindeki haklarımızın çoğunu, Cumhuriyet döneminde kaybetmiştik, Şuan da ise vatandaşlarına karşı ayrımcı davranmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan’ın sayesinde haklarımızı geri almaya başladık. Müslüman halkların ve diğer etnik gurup ve dinlerin haklarının da yine özgürlükçü şuan ki yönetim sayesinde gerçekleşiyor.”dedi.
Öte yandan söz alan Gençlik Kolları Genel Başkan’ı Mustafa Kemal Eren sohbete şöyle devam etti;”Hz Fatih İstanbul’u Feth ettiğinde etnik köken gruplara ve gayri Müslimlere hitaben ” dilediğiniz gibi ibadet ve ikamet edebilirsiniz” demiştir.
Osmanlı Ocakları Hz Fatih’in özde izindedir. Bizler din ayrımcılığı, ırk ayrımcılığı, renk veya engel ayrımcılığını asla yapmayan bir ecdadın torunlarıyız. Aynı coğrafyada çeşitli medeniyetlerin yaşanması ancak Osmanlı medeniyetiyle mümkündür. Bu gün sizleri Osmanlı medeniyetinin bize öğrettiği bu ahlak üzere birlik ve beraberliğimiz için din, ırk veya mezhep ayrımcılığı yapmadan tüm düyanın muhtaç olduğu Osmanlı medeniyetini yaşayarak buluşabiliyoruz.
Aynı kaderi bir medeniyet altında yaşıyoruz”dedi.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DESTEKLİYORUZ”

Bu anlamlı nezih sohbet sırasında bazı mesajlar öne çıktı bunlardan biri
Ateşyan’ın mesajları içinde yer aldı. Ateşyan;” Bende Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım ve Başkanlık sistemini ve yeni anayasayı ülkemizin istikrarı için, ülkemiz için bizde destekliyoruz. hepimizin daha rahat ve ferah yaşaması için bu büyük bir fırsat değerlendirilmelidir. Müslüman kardeşlerimiz gibi bizde hoşgörü ve özgürlükçü anayasa ve başkanlık sistemini destekleyeceğiz, bunun sözünü sizlere yaptığınız bu ziyaret dolayısıyla verebilirim.” Dedi.
Osmanlı Ocakları yöneticileri, Günün önem ve anlamı için kurumunu temsil eden plaket verip patrikten ayrıldı.image image