enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
12°C
Ankara
12°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
15°C
Salı Açık
16°C
Çarşamba Açık
17°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

Kadir Canpolat: “Hamas’ın Bir Lidere İhtiyacı Olursa Biz Bu Göreve Talibiz”

Kadir Canpolat: “Hamas’ın Bir Lidere İhtiyacı Olursa Biz Bu Göreve Talibiz”

Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Canpolat Yahya Sinvar’ın İsrail tarafından şehit edilmesine ‘Hamas lideri Yahya Sinvar’a ve Hamas’ta şehit düşmüş tüm askere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim’ dedi. Başkan Canpolat, “Yahya Sinvar açıklamaları ile dikkat çekmişti ve savaşarak şehit oldu. Bizlere de çok büyük bir uyanışın, çok büyük bir farkındalığın, çok büyük bir ideolojinin, çok büyük bir davanın adamı olduğunu gösterdi” açıklamasında bulundu.

Canpolat, katıldığı bir programın canlı yayınında gündemi değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

Filistin ile ilgili sadece Türkiye’nin tutum ve tavrının kendilerini ilgilendirdiğini belirten Başkan Canpolat, “Dünyanın tavrının ne olduğu hiç umurumuzda değil. Çünkü dış ülkelerin İslamofobi adı altında neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Birileri Kur’an-ı Kerim’i yaktı sustuk. Birileri peygamber efendimizin karikatürünü çizdi sustuk. Birileri Mekke’nin yanında devasa inşalar yaptı sustuk. Kudüs’te bulunan Müslüman Kürde, Araba, Türke dünya insanlığına yapılan zulmü de artık göz göre göre seyrediyoruz. İslamofobi savaş haline dönüştü ve biz hala Müslüman olduğumuzu iddia ediyoruz. Hala biz yer yüzünde barışın temsilcisi olduğumuzu iddia ediyoruz. Hala kendimizi bazı sınıflara, kategorilere koyarak o gruptan o ümmetten olduğumuzu zannediyoruz. Herkesin bir olup bu vahşete dur demesi gerekirken elimizden bir şey geliyor ve yapmıyorsak burada sıkıntı var demektir” ifadelerini kullandı.

Canpolat, Sinvar’ın şehit edilmesi ile ilgili, “Ocak Partisi ve Osmanlı Ocakları olarak Hamas’ın arkasında olduğumuzu ifade ediyorum. Eğer Hamas’ın yeni bir lidere ihtiyacı varsa ve hiç kimse bunu üstlenmeyecekse Osmanlı Ocakları Genel Başkanı vasfımla bunu ifade etmek isterim ki biz bu göreve talibiz. Birileri canından vazgeçecek ki bir şeyler düzelsin” dedi.

Hamas’ın liderlerinin öldürdüğünü, İran Cumhurbaşkanın öldürüldüğünü ve çeşitli devlet ülkelerinin liderlerinin suikastlara kurban gittiğini vurgulayan Canpolat, “Demek ki bu dünya karanlık güçlerin elinde. Biz bugün bu karanlık güçlere boyun büker ve bunları görmezden gelirsek bu karanlık güç, bu yılan bir gün bize dokunacak. Bu yılan öyle bir yılan ki yedi başlı; bir taraftan Amerika Birleşik Devleti, bir taraftan İngiltere, bir taraftan İsrail, bir taraftan Yunanistan, bir taraftan Fransa herkes bu yılanın bir başını oluşturmuş dünyadaki insanlığa saldırıyor. Bugün bu yapılan vahşete herkesin sesinin çıkarması lazım. İsrail öyle bir terör devleti ki bugün dünyada bulunan tüm terör yuvalarının membası halinde. PKK’nın uzantısıdır İsrail. PYD’nin uzantısıdır İsrail. IŞİD’ın uzantısıdır İsrail. Bugüne kadar görmüş olduğumuz bütün terör yuvalarının aslında kökünde İsrail var. Neden? Çünkü mevcut bir anlaşmanın dışında hayali bir devlet kurmaya çalışıyor. Ama inanıyorum Hamas sonunda galip gelecek” şeklinde ifade etti.

Ocak Partisi’nin Filistin’de ikinci bir devlete rızası olmadığını belirten Canpolat, “Ocak Partisi olarak iktidar olursak Kudüs’ün gerçek sahiplerine teslim edilmesi için tüm çabayı sarf edeceğiz. Ocak Partisi’nin Filistin’de ikinci bir devlete asla rızası yoktur. İki devlete evet diyenler İsrail’i meşrulaştırmaya çalışmaktadır” dedi.

İsrail sadece bombalar ile savaşmadığını ifade eden Canpolat, “Medyada İsrail’in algısı var, sokakta İsrail’in algısı var, ekonomide İsrail’in algısı var, ticarette, sanayide akla gelebilecek her tarafta İsrail’in lobileri var. Karşımızda olan bu gücün farkında olmamız lazım ve kendimizi de buna göre şekillendirmemiz lazım. Bizim birliğimize ve bölgemize sahip çıkmamız lazım. 3. Dünya Savaşı koptu geliyor ama Türkiye’nin nasıl konumlanması gerektiğiyle ilgili siyasi parti liderlerinin bir fikri yok. Herkesin siyasi menfaatlerini bir kenara bırakarak ülkemizi düşünmesi gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.