enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2560
EURO
37,0160
ALTIN
3.024,17
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
16°C
Ankara
16°C
Açık
Çarşamba Açık
18°C
Perşembe Açık
17°C
Cuma Açık
18°C
Cumartesi Açık
16°C

Vedat Balta’dan Fırsatçılara Tepki! “Bizim Düşmanlarımızdan Önce İçimizdeki Ahlaksızlarla Savaşmamız Gerekiyor”

Vedat Balta’dan Fırsatçılara Tepki! “Bizim Düşmanlarımızdan Önce İçimizdeki Ahlaksızlarla Savaşmamız Gerekiyor”

Osmanlı Ocakları Esenler ilçe Başkanı Vedat Balta ve Osmanlı Ocakları Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Bal, Adem Zülküf Canpolat’ın sunuculuğunda Gündem Özel programında soruları yanıtladı. 

Depremden dolayı kira fiyatlarına ve inşaat malzemelerine zam yapılmasına tepki gösteren Osmanlı Ocakları Esenler İlçe Başkanı Vedat Balta, “Büyük bir afet olmuş yardımcı olmamız gerektiği yerde ev sahipleri ev fiyatlarını arttırıyor. İnşaat malzemesi satanlar malzeme fiyatını arttırıyor. Böyle bir milletin içinde devletimizin başka milletle savaşmasına gerek yok. Önce İçimizdekileri düzeltmemiz gerekiyor.” dedi.

Vedat Balta konu başlıklarını şu şekilde değerlendirdi:

Canlı yayında Osmanlı Ocakları Esenler ilçe Başkanlığı olarak yapılan yardımları değerlendiren Vedat Balta: “Depremin ilk gününde tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımızla beraber Kızılay kan merkezine giderek kan bağışında bulunduk. Hemen akabinde tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımızla beraber, bize gönül vermiş arkadaşlarımızla birlikte bölgeye göndermek üzere yardım malzemesi toplayarak, Hatay Arsuz bölgesine kendimiz bizzat götürerek yardımlar kendi imkanlarımız dahilinde dağıttık.” dedi.

Sosyal medyada deprem bölgesinde devlet yoktu diyerek provokatif eylemler yapılmasının sorulması üzerine Balta, “Hangi siyasi partiden, kim olduğu, hangi görüşten olduğu önemli değil. Böyle bir süreçte, böyle bir doğal afette devletin mekanizmalarını yanlış bir şeklide yönlendiren kim varsa Allah onları kahretsin. Yanlış yapmışlardır. Bunu yapmamaları gerekiyor. Devlete ve Devletin yetkili güçleri ile beraber koordineli bir şekilde çalışanlara tek tek teşekkür ediyoruz.” dedi.

ABD depremi tetiklemek için HAARP gemisini Türkiye’ye gönderdi iddiasının sorulması üzerine Vedat Balta, “Bununla İlgili Sayın Bahçeli’nin söylemlerini çok dikkate alıyorum. Çünkü bunda bir sır bunda bir mucize olduğunu söyledi. Teknoloji şu an çok farklı yerle evrilmiş durumda ve gelişmekte. Bu durum doğru mudur, değil mi tabi ki de buna yetkili merciler karar verecek ama bizde bu konun dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Sismik İzolatör konusunu değerlendiren Balta, “Her bir vatandaşımız işini dürüst bir şekilde yaptığı sürece inanın bu tür afetleri en az kayıplarla aşacağız. Şu anda bile böyle bir afetle karşı karşı olmamıza rağmen deprem bölgesindeki kiralar yükseltilemeye çalışılıyor. İnşaat malzemelerinin fiyatları yükseltilmeye çalışılıyor. Bizim düşmanlarımızdan önce içimizdeki ahlaksızlarla savaşmamız gerekiyor. İnsanımızı ahlaken düzeltmemiz gerekiyor. Onun için biz Osmanlı Ocakları diyoruz. Onun için biz Osmanlı ahlakından, Osmanlı medeniyetinden, Osmanlı hoşgörüsünden bahsediyoruz. Osmanlı döneminde böyle fırsatçılıklar kolay kolay olmamıştır. Büyük bir afet olmuş yardımcı olmamız gerektiği yerde ev sahipleri ev fiyatlarını arttırıyor. İnşaat malzemesi satanlar  malzeme fiyatını arttırıyor. Böyle bir milletin içinde devletimizin başka milletle savaşmasına gerek yok. Önce İçimizdekileri düzeltmemiz gerekiyor.” dedi.

Bekçilerin taleplerini dile getiren Vedat Balta şu ifadelere yer verdi:

“Son yıllarda Emniyet Teşkilatı bünyesinde göreve başlatılan Çarşı ve Mahalle Bekçileri de tıpkı Emniyet güçlerinde görev yapan diğer mensuplar gibi çalışmakta ve görevlerini gece icra etmektedir.

Emniyet teşkilatında Çarşı ve Mahalle Bekçileri 2008 yılına kadar Yardımcı Hizmetler sınıfında görev yapıyordu. 2008 yılında yapılan bir yasal düzenleme ile Yardımcı Hizmetler sınıfından Emniyet Hizmetleri sınıfına alındılar. Ancak Çarşı ve Mahalle Bekçileri , Polisler ile birlikte omuz omuza görev yapmalarına rağmen, kendilerine yıpranma payı verilmemesinden ve daha düşük maaş almalarından dolayı özlük haklarında iyileștirmeye gidilmesini istemektedirler Görevleri başında tehdit, yaralanma ve ölüme kadar gidebilen ağır risk ve tehlike altında görev yapan çarşı ve Mahalle Bekçileri çalışma şartlarındaki olumsuzluklara rağmen yıpranma hakkı alamadıkları gibi omuz omuza çalıştıkları polislerden de daha düşük gelir sahibi olduklarıda aşikardır.

Ayrıca kar, kış, yağmur, çamur, soğuk demeden ağır ve zorlu koşullar altında yaya halinde önleyici hizmet görevini ifa eden Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin Gece Tazminatı ve Yıpranma Payı talepleri de bulunmaktadır.

Genel kolluk kuvvetleriyle benzer iși yapan, büyük bir özveri ile zor şartlar altında çalışan ve yıpranma payına sahip olan asker ve polisler gibi Çarşı Mahalle Bekçileri de kendilerine -Yıpranma Payı, -Gece Tazminatı, -12/36 çalışma sistemi, -Görevde Yükselme, -Becayiş, -Maaşlarında iyileştirme gibi özlük haklarında genel bir iyileştirme yapılarak mağduriyetlerinin giderilmelerini, Cumhuriyetimizin 100. Yılında siz değerli devlet büyüklerinden talep ve arz etmektedirler.” dedi.

Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi’nin ilişkisinin sorulması üzerine Vedat Balta, “Osmanlı Ocakları Osmanlı medeniyeti, kültürünü, ahlakını yaşamak ve yaşatmak için kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Hiçbir siyasi parti ile resmi ya da gayri resmi organik bir bağı yoktur. İlle de bizi resmi bir siyasi parti ile konumlandırmak istene güruhlara karşı bizde Osmanlı Ocakları bünyesinde Ocak Partisi’ni kurma kararı aldık. Bu anlamda Osmanlı Ocakları siyaset üstü bir kurum olmaya devam edecektir. Osmanlı Ocakları olarak devletimizin yükünü hafifletme, milletimize hizmet etme niyetinde ve gayretindeyiz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.