enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2503
EURO
37,0005
ALTIN
3.025,29
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
16°C
Ankara
16°C
Açık
Çarşamba Açık
18°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Açık
18°C
Cumartesi Açık
16°C

Gökhan Güngör: “Ocak Partisi’ne Kimse Engel Olamaz, Anayasal Hakkımız Elimizden Alınamaz”

Gökhan Güngör: “Ocak Partisi’ne Kimse Engel Olamaz, Anayasal Hakkımız Elimizden Alınamaz”

Ocak Partisi Genel Başkan Vekili İbrahim Gökhan Güngör 28 Şubat tarihinde kurulan Ocak Partisi’nin alındı belgesinin verilmemesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Güngör açıklamasında, “Osmanlı Ocakları’nın bugün siyasi parti kurması demokratik bir durumdur.” dedi. 

Ocak Partisi Genel Başkan Vekili İbrahim Gökhan Güngör’ün basın açıklaması şu şekilde: “Ocak Partisi olarak 28 Şubat 2022 tarihinde partimizin kurulma bilgisini İçişleri Bakanlığı’na mail ortamında bildirdik. Daha sonra sürecin uzaması münasebetiyle taahhütlü olarak posta yoluyla de tüm evraklarımızı gönderdik. Aradan geçen sekiz aya rağmen tarafımıza hiçbir bilgi verilmemiştir.

Buradan yetkililere sesleniyorum; Secimden sonra mı alındı belgesi verilecek?

Anayasanın 68. maddesine göre siyasi partilerin kuruluşu için herhangi bir kamu kurumundan ön izin alınmaz. Kurulan partinin alındı belgesi verilip Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilir. Biz iddialıyız seçimlere en az 500 bin üye ile katılım sağlayacağız. Partimizi kurduk ancak alındı belgemizi alamadığımız için üye yapamıyoruz Türkiye’de başka yeni siyasi partiler de kurulmuştur, bu siyasi partilere bir gün içinde alındı belgesi verildiğini tespit ettik. Ocak Partisi’ne karşı bu şekilde önleyici davranış neyin nesidir bilmek istiyoruz.

15 Temmuz gecesi AK Parti Genel Merkezi’nin teslim edildiği Osmanlı Ocakları’nın bugün siyasi parti kurması demokratik bir durumdur. Kim veya kimler endişe etmiştir ki Ocak Partisi’ne engel olmaya çalışmaktadır. Buradan bir kez daha söylüyorum Ocak Partisi’ne kimse engel olamaz. Bizim anayasal hakkımız elimizden alınamaz. Bu ülke PKK’ya, FETÖ’ye ve Türkiye düşmanlarına kalmaz, kalamaz.

Demokratik toplumlarda ve ülkelerde siyasi hareketlerin engellemeye çalışması söz konusu değildir, kaldı ki ülkemizde PKK’yla, FETÖ’yle resmen ilişkisi olan siyasi partilere bu kadar engel olunmak istememiş iken Ocak Partisine alındı belgesi verilmemesi tüm kamuoyunun ve Türk milletinin vicdanına havaledir.” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.